- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Gat in de weg: wie betaalt de schade?

20-02-2010

Nu de dooi is ingetreden worden de sporen die acht weken sneeuw en ijs op het wegdek hebben achtergelaten in volle omvang zichtbaar. Wat moet je doen als je met hoge snelheid in een gat rijdt? Wie dient de schade te betalen?

Rijkswaterstaat kan de komende weken flink aan de bak. Niet alleen om gaten in het wegdek te herstellen, maar ook om de vele schadeclaims van weggebruikers af te handelen. Er hebben zich al 900 automobilisten met schade vanwege een slecht wegdek of slippartijen gemeld.

De kans dat zij daadwerkelijk wat uitbetaald krijgen is statistisch gezien vrij klein. In voorgaande jaren werd gemiddeld zo'n 80 procent van de claims afgewezen. Toch schat Roy Kwant, manager verkeerszaken bij rechtsbijstandverzekeraar DAS, de kansen voor automobilisten heel groot in, mits zij voldoende bewijs kunnen overleggen.

Opspattend grind

De wegbeheerder - het rijk, de provincie of de gemeente - is verantwoordelijk voor de aanleg en het onderhoud van de wegen en de weguitrusting. Hij is verplicht de wegen regelmatig te inspecteren en moet alle moeite doen om ze berijdbaar te houden. Zijn er gebreken die bij normaal weggedrag schade opleveren, zoals opspattend grind of een gapend gat, dan is de beheerder aansprakelijk.

Hij moet echter wel voldoende tijd hebben gehad om de problemen te herstellen of automobilisten te waarschuwen. Valt door een plotselinge windvlaag een verkeersbord op de weg, dan is sprake van overmacht en heb je pech als automobilist. Van de wegbeheerder kan namelijk in alle redelijkheid niet worden verwacht dat hij elk uur van de dag alle wegen controleert.

De grote vraag is nu: wat is dan wel een redelijke termijn om schade te herstellen? Twee tot drie dagen, zo blijkt uit jurisprudentie. "Als de beheerder al drie dagen bekend was met een onveilige situatie - bijvoorbeeld omdat er diverse meldingen van ongevallen waren - maar naliet dit aan te pakken, kun je hem met succes ter verantwoording roepen", meent Kwant.

Melden bij politie

Het is dan wel zaak om te bewijzen dat er een gevaarlijk gebrek was en dat jij daardoor schade hebt geleden. Maak dus foto's van de weg en de schade aan je auto. En meld het voorval bij de politie. Dat kan ook telefonisch. Vraag wel om het registratienummer en de naam van de agent met wie je hebt gesproken. Informeer ook bij de politie of er meer meldingen van ongelukken op de bewuste plaats zijn gedaan.

Ook verklaringen van getuigen vormen volgens Kwant belangrijk bewijsmateriaal. Dit kunnen medepassagiers zijn, die verklaren dat jij met normale snelheid hebt gereden en goed hebt opgelet. Maar ook omstanders of andere slachtoffers.

Kenteken noteren

Krijg je hen niet te spreken, noteer dan hun kenteken, zodat je later alsnog met hen in contact kan komen. Heb je een rechtsbijstandsverzekering, dan kan je verzekeraar bij de RDW op basis van de kentekens de adresgegevens van de getuigen opvragen.

Verhalen van letselschade

Je kunt alle schade verhalen die direct door het voorval is veroorzaakt plus de vervolgschade. Mankementen aan je auto vallen hieronder, maar bijvoorbeeld ook letselschade, telefoon- en portokosten en de huur van een vervangende auto als je eigen wagen total loss is.

Het is vervolgens aan de wegbeheerder te bewijzen dat hij wel degelijk goede voorzorgsmaatregelen heeft genomen of de schade niet kon voorkomen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme.

Het is vervolgens aan de wegbeheerder te bewijzen dat hij wel degelijk goede voorzorgsmaatregelen heeft genomen of de schade niet kon voorkomen, bijvoorbeeld vanwege vandalisme.

Tevens kan hij verklaren dat jij onvoorzichtig hebt gereden, want als bestuurder heb je ook een eigen verantwoordelijkheid. Als jij met hoge snelheid roodomrande borden passeert waarop wordt gewaarschuwd voor slecht wegdek, loop je het risico aan het kortste eind te trekken.

(bron: www.msn.com)

Sleutelwoorden:
autoschade en letselschade verhalen, schade aan het wegdek, aansprakelijkheid

Autoschade

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)