- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Grote brand bij chemisch bedrijf in Moerdijk [UPDATE]

05-01-2011

Bij een chemisch bedrijf op industrieterrein aan de Vlasweg in Moerdijk woedt woensdagmiddag een zeer grote brand. Dat heeft een politiewoordvoerder gezegd. Er zouden geen gewonden zijn gevallen. Brandweermannen melden dat er levensgevaarlijk spul de lucht in gaat, meldt Omroep Brabant. In Zuid-Holland Zuid is sprake van de hoogste alarmfase.

Het gaat om het bedrijf Chemie-Pack, meldt Omroep Brabant. Ooggetuigen maken melding van enorme rookwolken boven het bedrijf. De vlammen reiken tot wel 40 meter hoog. Brandweerkorpsen uit de hele regio zijn gealarmeerd. Volgens de Brabantse omroep zijn ruim 100 brandweermannen aan het blussen. Uit vrijwel heel West-Brabant zijn brandweerlieden opgeroepen.

In de regio Zuid Holland Zuid is er sprake van een Grip 4 situatie.

Twitteraar Esther Buitenhuis meldt: "Sirenes gaan af in Dordrecht in verband met de grote brand in Moerdijk. Ramen en deuren sluiten, automatische ventilatie uitschakelen aub."

De brand werd om 14.30 uur ontdekt. Volgens ooggetuigen trekt de wolk over de Biesbosch richting Dordrecht. In Dordrecht wordt de kwaliteit van de lucht gemeten. In de verwarmde tanks op het bedrijf zouden giftige en bijtende stoffen zijn opgeslagen.


Foto: G.J.P. Coppens

Afgesloten

Op last van de hulpdiensten is het scheepvaartverkeer op het Hollandsch Diep stilgelegd. Het Hollandsch Diep stroomt ten noorden van het industrieterrein. De afslagen naar Moerdijk vanaf de snelweg A17 zijn afgesloten. De politie bekijkt nog of de naburige A16 ook wordt afgesloten. De brandweer zegt dat de Moerdijkbrug mogelijk wordt afgesloten, als de rook zich richting het oosten blijft uitbreiden.

Massaal

Brandweerkorpsen uit alle West-Brabantse gemeenten en Tilburg zijn uitgerukt. De bedrijfsbrandweer van Shell helpt bij het blussen en er zijn twee crashtenders, een blusreus ingezet. De brandweer zegt verder dat het bedrijventerrein slecht bereikbaar is, omdat het aan het water ligt. Ook zijn er ambulances en meetploegen van de brandweer onderweg.

Landelijk coordinatiecentrum

In Dordrecht wordt woensdag de kwaliteit van de lucht gemeten. De sirenes gaan af de wijde omgeving van Moerdijk. Het luchtalarm gaat zelfs in Dordrecht en de Hoeksche Waard. De inwoners moeten ramen en deuren gesloten houden vanwege de brand in Moerdijk. Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft ook het Landelijk Operationeel Coordinatiecentrum (LOCC) in werking gesteld. Dat is een landelijk coordinatiecentrum in Driebergen voor de inzet van brandweer en overige hulpdiensten.


Foto: Rob de Haas/Mainstay Media

(bron: (domeinnaam))

Sleutelwoorden:
levensgevaarlijk, gevaarlijke stoffen, brand, moerdijk, zuid-holland, chemisch

Ongevallen

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)