- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Bedrijfsongeval met dodelijke afloop

27-01-2011

De rechtbank Almelo acht bewezen dat het bedrijf Enrichment Technology Nederland BV nalatig is geweest en de Arbeidsomstandighedenwet niet goed heeft nageleefd. In een van de productiehallen vond een noodlottig bedrijfsongeval plaats. De werkgever had moeten weten dat een verkeerd gebruik van de machines voor een levensgevaarlijke situatie kon zorgen.

Het in Almelo gevestigde bedrijf Enrichment Technology Nederland BV (ETN) heeft meer dan 800 werknemers in dienst. ETN houdt zich onder andere bezig met het ontwerpen van fabrieken en centrifuges die geschikt zijn om uranium isotopen te verrijken.

Op 28 april 2009 vond bij ETN een bedrijfsongeval plaats, waarbij een 50-jarige ervaren werknemer om het leven kwam. Het slachtoffer was ten tijde van het ongeval met twee collega's werkzaam in een productiehal. Via een niet-beveiligde doorgang had hij een ruimte betreden om een machine te reinigen. Doordat gebruik werd gemaakt van deze onbeveiligde doorgang bleef de machine functioneren en kon het gebeuren dat een (daartoe onbevoegde) collega een machine in werking zette waardoor het slachtoffer bekneld raakte en om het leven kwam.

Uit een Risico-Inventarisatie en -Evaluatie van 19 december 2008 bleek dat een aantal zaken bij ETN niet in orde was. Het evaluatierapport wees uitdrukkelijk op de noodzaak om de veiligheid van de machines te toetsen en de werkprocedures te controleren. De rechtbank komt tot de conclusie dat ETN zich niet heeft gehouden aan de veiligheidsvoorschriften en had kunnen verwachten dat er levensgevaarlijke situaties konden ontstaan. Bij haar strafbepaling wil de rechter rekening houden met het feit dat het bedrijf niet eerder is veroordeeld. Voorts heeft ETN na het ongeval de nabestaanden van het slachtoffer op goede wijze bijgestaan en financieel ondersteund. Daarom legt de rechtbank een geldboete op van 45.000 euro.

(bron: intermediairpw.nl)

Sleutelwoorden:
bedrijfsongeval, arbeidsongeval, gevaarlijke situatie, nalatigheid, schadevergoeding

Bedrijfsongevallen

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)