- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Slachtoffers misbruik gezocht om ervaringen te delen

02-04-2010

DEN BOSCH - Slachtoffers van seksueel misbruik in katholieke instellingen organiseren op Tweede Paasdag in de Geertekerk in Utrecht een bijeenkomst voor lotgenoten 'om ervaringen te delen en de eenzaamheid te verbreken'.

Initiatiefnemer Ton Leerschool, die als tiener is misbruikt op het internaat Eymard Ville van de congregatie van het Heilig Sacrament in Stevensbeek: 'De laatste weken zijn veel verhalen losgekomen. Slachtoffers lopen met de ziel onder de arm. Uit eigen ervaring weet ik hoe helend groepstherapie kan zijn. Het is belangrijk dat slachtoffers hun ervaringen met anderen delen.'

Verhaal

De bijeenkomst is nadrukkelijk niet bedoeld om claims of aanklachten tegen de rooms-katholieke kerk te formuleren. 'De mensen kunnen hun verhaal doen', aldus Leerschool, die enkele jaren geleden een website voor mannen met misbruikervaringen heeft opgezet. 'De rooms-katholieke kerk begint inmiddels te vragen om vergeving. Vergeven is echter alleen zinvol als ten volle in kaart is gebracht wat er vergeven moet worden.'

Indien de sprekers dat goedvinden, worden de getuigenissen op video opgenomen. Die documentatie wil Leerschool overhandigen aan ex-minister Deetman, die momenteel een groot onderzoek naar seksueel misbruik in de r.k. kerk voorbereidt.

Volgens de initiatiefnemer hebben zich tot donderdagmiddag meer dan tien slachtoffers gemeld. Over de opkomst maandag kan hij slechts gissen. 'We zoeken 50 mannen die hun verhaal voor de microfoon willen vertellen', heeft hij in de uitnodiging gezet. 'Maar het kunnen er ook 100 zijn, of 10 of 15. Wel is het zo: hoe groter de opkomst, des te krachtiger het statement.' Voor de bijeenkomst heeft de Remonstrantse Gemeente haar kerk in Utrecht belangeloos ter beschikking gesteld.

Ernstig beschadigd

Aartsbisschop Wim Eijk heeft donderdag een brief aan alle parochianen geschreven, waarin hij zegt beschaamd te zijn en refereert aan de excuses die de bisschoppen al eerder hebben gemaakt. 'De kerk heeft een goddelijke en een menselijke kant. Wij mensen kunnen lelijk falen', aldus Eijk. 'Het raakt ons allen diep dat kinderen en jongeren destijds naar lichaam en geest ernstig beschadigd zijn door het misbruik dat hen is aangedaan door mensen van de kerk, aan wie zij en hun ouders hun vertrouwen hadden geschonken.' Eijk kondigde aan dat de bisdomstaf een speciaal pastoraal team heeft gevormd voor bijstand aan slachtoffers.

Het aantal meldingen bij Hulp & Recht, het instituut van de katholieke kerk dat misbruik onderzoekt, is opgelopen tot 1.300. Het meldpunt heeft twintig mensen 'met een pastoraal-psychologische achtergrond' in dienst genomen om de stortvloed aan meldingen te behandelen.

Ook de letselschade-advocaten hebben het druk met slachtoffers die schadevergoeding willen claimen bij de kerk. Volgens Martin de Witte van SAP Advocaten hebben zich bij zijn kantoor al 110 mensen gemeld.

(bron: www.volkskrant.nl)

Sleutelwoorden:
schadeverhaal, aanklagen katholieke kerk, kindermisbruik, slachtoffers, misbruik

Schade claims

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)