- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Oproep tot megaclaim kerk

10-03-2010

DEN BOSCH - Twee Limburgers die zeggen seksueel misbruikt te zijn op het katholieke jongenspensionaat Sint Maria ter Engelen in Bleijerheide (Kerkrade), zijn een actie begonnen lotgenoten bijeen te brengen voor een megaclaim bij de katholieke kerk.

Ze roepen slachtoffers van misbruik op zich te melden om als groep een schadeclaim in te dienen. 'De broeders hebben ons uitgekleed. Nu gaan wij de kerk uitkleden', zegt Luc Kusters (60) uit Baexem.

Samen met Maastrichtenaar Bert Smeets (58) heeft hij een afspraak gemaakt met letselschadeadvocaat Martin de Witte. 'We gaan proberen zoveel mogelijk geld bij de kerk weg te halen. Dat miljoen van Aegon is zeker niet genoeg', aldus Kusters. Het is voor zover bekend de eerste poging tot groepsvorming in Nederland om schadevergoeding en smartengeld te claimen bij de kerk wegens seksueel misbruik. In Ierland en de Verenigde Staten heeft de kerk al honderden miljoenen euro’s uitbetaald aan slachtoffers

De Witte bevestigt het initiatief: 'Ze willen lotgenoten verzamelen. We gaan overleggen wat de beste strategie is voor een rechtvaardige oplossing.' Zijn kantoor SAP Letselschade Advocaten heeft op de website een verwijzing gemaakt naar de actie.

Regeling

Volgens De Witte is smartengeld 'een vorm van erkenning van het leed dat is geschied'. De Witte meent dat de kerk er goed aan zou doen haar verantwoordelijkheid te nemen en schade te vergoeden. Maar als de kerk niet zelf met een regeling komt, dan moet gekeken worden waar de schade kan worden verhaald: de kerk, het bisdom of de hoogste salesiaan.

Smeets heeft weinig vertrouwen in het onderzoek onder leiding van oud-minister Deetman en roept op tot een boycot. Hij heeft naar eigen zeggen al tientallen reacties gehad.

(bron: www.letselschadekrant.nl)

Sleutelwoorden:
schadevergoeding, seksueel misbruik, katholieke kerk, claimen, onafhankelijk onderzoek

Schade claims

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)