- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

'Naar schatting meer dan dertig gewonden', Dodenherdenking verstoord

04-05-2010

Een of meerdere mannen hebben de Dodenherdenking op de Dam verstoord. In de buurt van Madame Tussauds aan de Rokinzijde begon een man tijdens de twee minuten stilte te schreeuwen, meldt de NOS. Tijdens de herdenking ontstond paniek onder de mensenmassa. Door de chaos raakten volgens de politie tientallen mensen gewond. Het gaat vooral om botbreuken en schaafwonden. De politie in Amsterdam heeft een man aangehouden in verband met het incident.

Paniek

Dat zei de Amsterdamse korpschef Bernard Welten dinsdagavond. Volgens hem ging het om de man die de paniek veroorzaakte, waarschijnlijk doordat hij hard begon te schreeuwen. Volgens Welten raakte iemand daarvan zo van streek dat deze het op een lopen zette waarna het publiek daar omheen ook in beweging kwam en paniek ontstond. Over de identiteit van de man of zijn beweegredenen is niets bekend.

Het incident deed zich voor aan de Rokinzijde, aan het einde van de twee minuten stilte vanaf 20.00 uur.

Premier: bewuste verstoring

Premier Jan Peter Balkenende sprak dinsdag het vermoeden uit dat iemand de dodenherdenking bewust heeft proberen te verstoren. "Dat moet haast wel", zei de premier in antwoord op een vraag van de NOS daarover.

Balkenende zei verder dat inmiddels helder is dat iemand "herrie heeft zitten maken, dat er sprake was van een koffer en dat daardoor paniek is ontstaan".

Daarbij vielen volgens de inschatting van de premier meer dan dertig gewonden: mensen die onder de voet werden gelopen of tegen een hek aanvielen. "Dit is ontzettend triest", aldus de premier.

Onwel

De ceremoniemeester zei kort na het incident nog dat er iemand onwel is geworden. Tijdens de paniekreactie van het publiek vielen hekken vielen en renden bezoekers renden weg van de plek waar het incident plaatsvond. Diverse mensen werden weggedragen, onder wie kinderen.

Koningin Beatrix werd voor korte tijd in veiligheid gebracht. Na ongeveer vijf minuten keerde de rust weer en werd de ceremonie voortgezet. De onwel geworden persoon wordt verzorgd. Volgens ooggetuigen was een grote groep mensen van schrik in beweging gekomen nadat iemand in het publiek begon te schreeuwen. Anderen meldden dat een dranghek omviel en dat daardoor paniek ontstond.

In Amsterdam was tijdens de nationale herdenking een noodverordening van kracht. Ook had de gemeente de omgeving van de Dam tot veiligheidsgebied benoemd, waardoor onder meer de politie meer bevoegdheden krijgt om de openbare orde te bewaken. De maatregelen gelden ook voor het 5 mei concert op de Amstel.

"Ik hoorde iemand schreeuwen en toen vielen alle mensen om als dominostenen. Ik sta te trillen op mijn benen, ik dacht dat er weer zoiets gebeurde als op Koninginnedag". Dat zei de 11-jarige Faissel, die samen met twintig tot 25 andere leerlingen van de Amsterdamse Weekendschool vooraan stond bij de herdenking op de Dam in de hoofdstad.

De kinderen werden tegen de hekken gedrukt. Een jongetje werd door de Amsterdamse korpschef Bernard Welten weggedragen, andere kinderen werden door EHBO'ers naar ambulances gebracht.

Volgens een agent ter plekke zouden er twintig lichtgewonden zijn gevallen. Een persoon zou zware verwondingen hebben opgelopen.

Ook bij andere aanwezigen kwam door de plotselinge paniek het drama vorig jaar tijdens Koninginnedag meteen op het netvlies. Ineke de Hondt uit Utrecht:. "Het was heel beangstigend. Mensen vielen boven op elkaar bij de hekken. Je denkt toch meteen aan de aanslag in Apeldoorn."

(bron: www.depers.nl)

Sleutelwoorden:
dodenherdenking verstoord, verstoring, 4 mei, onderbroken, aanslag apeldoorn, nationale dodenherdenking 2010, paniek, amsterdam, gewonden

Ongevallen

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)