- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

61 Nederlandse doden bij vliegramp Tripoli

12-05-2010

TRIPOLI - Door een vliegtuigongeval woensdag op de luchthaven van de Libische hoofdstad Tripoli zijn 61 Nederlanders overleden. De enige overlevende van het toestel is een Nederlands kind van tien jaar.

Dit meldt de ANWB. De Nederlanders zouden een korte stop maken in Tripoli en met hetzelfde toestel doorvliegen naar het vliegveld Gatwick in Londen.

Het gaat om reizigers die een groepsreis boekten bij het Nederlandse reisbureau Kras en Stip Reizen. De passagiers van Kras Reizen zouden vanaf Londen doorvliegen naar Brussel, passagiers van Stip Reizen, die hun reis boekten bij een filiaal in Zaltbommel, hadden Düsseldorf als eindbestemming.

Airbus

Het vliegtuig, een Airbus A330 van de Libische vliegmaatschappij Afriqiyah Airways uit september 2009 met vluchtnummer 8U771, crashte om 6 uur vanochtend. Het toestel kwam niet op de landingsbaan terecht.

Op het telefoonnummer 070-3487770 kunnen familieleden terecht voor informatie. Ook de ANWB heeft een informatielijn voor familie opengesteld: 088-2692112.

Kind

Het Nederlandse kind dat de crash wonderbaar overleefde, is opgenomen in een ziekenhuis en maakt het goed. Dat heeft de minister van Transport in Libië woensdag gezegd.

Minister Mohamed Zidan zei tijdens een persconferentie dat het om een kind van tien jaar gaat. Het geslacht noemde hij niet.

Eerder hadden andere Libische functionarissen gemeld dat het om een Nederlands jongetje van acht of negen jaar gaat of om een Nederlands meisje van negen jaar.

Geschokt

Balkenende gaf woensdagochtend in een persconferentie in Den Haag geschokt te zijn door de berichten uit Libië. De gedachten van het kabinet gaan uit naar de vele mensen in Nederland die nu in onzekerheid verkeren, aldus de premier.

Medewerkers van de Nederlandse ambassade zijn ter plaatse om hulp te verlenen en informatie te verzamelen, zei Balkenende. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een crisisteam geformeerd.

Passagiers

Het toestel bevatte 104 inzittenden, waarvan 93 passagiers en 11 bemanningsleden. Aan boord van het toestel zouden naast de Nederlanders 22 passagiers van de Libische nationaliteit zitten. De andere passagiers zouden van verschillende nationaliteiten zijn waaronder Zuid-Afrikanen, Britten en elf bemanningsleden.

De oorzaak van de crash is nog onduidelijk. De crash vond tijdens de landing plaats, het toestel belandde niet op de landingsbaan. De Arabische nieuwszender al-Arabiya meldde op basis van de Libische luchtvaartautoriteiten dat het toestel een technisch defect had, dat kort voor de landing aan het licht kwam. De onderneming kon deze informatie nog niet bevestigen.

Zwarte doos

De autoriteiten in het Noord-Afrikaanse land sluiten terrorisme uit als oorzaak voor de ramp. Het Libische persbureau Jana meldde dat de zwarte doos inmiddels is gevonden.

(bron: www.nu.nl)

Sleutelwoorden:
vliegtuigramp, vliegtuigcrash, doden en gewonden, dodelijk ongeval, tripoli, tripolie, libie

Ongevallen

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)