- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Nederlander (22) overleden bij Loveparade

25-07-2010

DEN HAAG - Een Nederlandse 22-jarige man is om het leven gekomen bij de paniek die zaterdag uitbrak bij de Loveparade in het Duitse Duisburg.

Dat heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken zondag te horen gekregen van de Duitse autoriteiten, aldus een woordvoerder van het departement.

Het zou om een man uit Hasselt gaan. Zo meldt de Overijsselse krant De Stentor. Het dodental in Duitsland is inmiddels opgelopen tot negentien. In totaal zijn er 342 mensen gewond geraakt.

Buitenlandse Zaken kan niet uitsluiten dat er Nederlanders onder de gewonden zijn, maar heeft daar nog geen informatie over gekregen.

De ANWB Alarmcentrale heeft geen meldingen binnengekregen van Nederlanders die gewond zijn geraakt. De centrale zal de repatriëring van het dodelijk slachtoffer verzorgen.

Identificatie

Van de negentien doden waren er zondagmiddag zestien geïdentificeerd. Twaalf zijn Duitsers, de anderen komen uit Nederland, Spanje, Australië, Italië, Bosnië en China.

Dat heeft Detlev von Schmeling van de politie gezegd tijdens een persconferentie in het stadhuis.

De slachtoffers zijn tussen de achttien en veertig jaar oud. Op het festival in het Duitse Duisburg vielen zaterdag negentien doden en 342 gewonden toen paniek uitbrak in de menigte op weg naar het festivalterrein.

Verschrikkelijk

"Dit ongeval is zo verschrikkelijk, dat het niet in woorden te vatten is", zei Adolf Sauerland, burgemeester van stadsdistrict Duisburg. Hij gaat zondag gewonden in de ziekenhuizen in de omgeving bezoeken.

Over wie schuld heeft aan de tragedie wilden geen van de aanwezigen een uitspraak doen omdat het onderzoek nog loopt.

Hysterische reacties

Ooggetuigen berichtten over hysterische reacties en soms ook agressie. "Wij stonden er middenin. Steeds meer mensen probeerden nog het terrein op te komen", aldus de 21-jarige Fabio. "Mijn vriendin en ik konden nog maar amper ademhalen en hebben onze ellebogen gebruikt om nog weg te komen."

De 18-jarige Marius vertelt: "De mensen stonden voor me als een muur. Er was geen mogelijkheid om te vluchten; ik was bang dat ik doodging." De 34-jarige Daniel: "Iedereen werd samengeperst. Ik hoorde alleen nog maar gegil, overal lagen mensen." Een medewerker van de ordedienst zei dat de slachtoffers soms in zeven lagen op elkaar lagen.

Organisatie

Na de tragedie, tussen 17 en 18 uur, ging het feest nog urenlang door. De organisatie wilde voorkomen dat de bezoekers het festivalterrein allemaal tegelijk zouden verlaten. De muziek werd pas tegen middernacht uitgeschakeld.

Er zal nooit meer een Loveparade zijn. Dat hebben de autoriteiten en organisatie van het dansevenement laten weten. Voor 2011 stond het evenement gepland in Gelsenkirchen. De Loveparade was in 1989 voor het eerst gehouden in Berlijn onder het motto "Vrede, vreugde, eierkoeken".

(bron: www.nu.nl)

Sleutelwoorden:
drama loveparade, doden loveparade, nederlander overleden, ongeluk hasselt, dodelijk slachtoffer, loveparade tragedie, schuldige loveparade drama

Ongevallen

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)