- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Aansprakelijkheid notaris voor val van

23-07-2010

Een 69-jarige bezoekster van een notariskantoor valt van een steile trap in een kelder, wanneer zij op zoek naar het toilet de verkeerde deur opent. Zij loopt hierbij blijvend letsel op. Zij stelt de notaris hiervoor aansprakelijk

De rechtbank acht de notaris met toepassing van de 'Kelderluik-criteria' aansprakelijk voor het ongeval op grond van de artikelen 174 en 162 van Boek 6BW ('gevaarlijke opstal' respectievelijk 'onrechtmatige daad'). De rechtbank gaat uit van 40% eigen schuld van het slachtoffer. Zij gaat van dit vonnis in hoger beroep. haar voornaamste grief richt zich tegen het oordeel van de rechtbank dat haar 40% eigen schuld treft.

Naar het oordeel van het hof moet het feit dat het slachtoffer op onbekend terrein een deur naar zich toe heeft opengetrokken en in de donkerte daarachter is gestapt, aan haar worden toegerekend. Zij heeft zich hiermee anders gedragen dan een redelijk mens onder de gegeven omstandigheden met het oog op zijn eigen belangen zou doen.

In dit geval eist de billijkheid echter dat de vergoedingsplicht van de notaris geheel in stand blijft aangezien de door de notaris gemaakte fout aanzienlijk zwaarder weegt dan de aan de zijde van het slachtoffer gemaakte fout. De notaris heeft immers een potentieel gevaarlijke situatie die door onoplettendheid van een bezoeker tot ernstige letselschade kon leiden, laten voortbestaan terwijl zeer eenvoudige voorzorgsmaatregelen mogelijk waren geweest. Het hof concludeert dan ook dat de grief slaagt.

(bron: www.amweb.nl)

Sleutelwoorden:
aansprakelijkheid bedrijfsongeval, letselschade bedrijfsongeval, vergoedingsplicht, schuld van het slachtoffer

Bedrijfsongevallen

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)