- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Vrouw krijgt ton smartengeld na misbruik kerk

27-02-2013

Een 73-jarige vrouw krijgt €100.000 smartengeld uitgekeerd vanwege seksueel misbruik door een kapelaan.

In de jaren vijftig en zestig is de vrouw, tussen haar twaalfde en zesentwintigste, diverse malen verkracht door een kapelaan. Ze gaf het seksueel misbruik meerdere keren aan bij het bisdom, maar die kwam niet in actie. Ze werd een lange tijd niet geloofd en kreeg electroshocks, die bij haar voor epilepsie zorgde. De dader werd later pastor en is in het jaar 1994 overleden.

Het smartengeld die de 73-jarige vrouw ontvangt is een van de hoogste uitkeringen die wegens zedendelicten binnen de katholieke kerk wordt uitgekeerd. Tot op heden is het is slechts vijf maal eerder voorgekomen dat een dergelijk bedrag is uitgekeerd.

De advocaat hoop dat er voortaan in uitzonderlijke gevallen meer dan 100.000 euro kan worden uitgekeerd. "Een ton is in een situatie als deze echt te weinig", aldus de advocaat van de 73-jarige slachtoffer.

Sleutelwoorden:
smartengeld, misbruik, advocaat, seksueel misbruikt, electroshocks, kapelaan

Mishandeling - misdrijven

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)