- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

13 nieuwe meldingen over bijwerkingen van anticonceptiepil

06-03-2013

Naast de 11 meldingen die al bekend waren over de sterfgevallen door de Diana-35-pil zijn er in Nederland mogelijk dertien vrouwen overleden door de bijwerkingen van hun anticonceptiepil.

12 van de 13 vrouwen overleden na een embolie of trombose. De dertiende overledene is het is onduidelijk waaraan ze overleden is. Bij een embolie wordt door een bloedstolsel een ader of de slagader afgesloten. Als een bloedstolsel in een bloedvat van de longen terechtkomt, krijgt een deel van de longen geen bloed en ook geen zuurstof meer.

De meldingen over de bijwerkingen van de anticonceptiepil gingen over de anticonceptiepillen Yasmin, Implanon, Mercilon en Marvelon. De bijwerkingencentrum Lareb benadrukt dat het niet vaststaat dat de 13 vrouwen daadwerkelijk overleden zijn door hun pilgebruik. Ook vermeld Lareb dat de kans op van bijwerkingen groter wordt naar mate meer mensen een bepaald medicijn slikken.

Volgens Lareb is de kans op trombose of embolie bij vrouwen die geen anticonceptiepil gebruiken, 10 op de 100.000. Bij vrouwen die een anticonceptiepil gebruiken is de kan 30 tot 40 van de 100.000 vrouwen. Het risico is het hoogst in de eerste maanden dat een vrouw de anticonceptiepil slikt.

Sleutelwoorden:
Diana-35-pil, anticonceptiepil, bloedstolsel, slagader, embolie, trombose

Gebrekkige producten

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)