- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Dood baby door vallende luidsprekers vervolgd

20-06-2013

Twee ambtenaren en de gemeente Tilburg worden aangeklaagd voor hun betrokkenheid bij een dodelijk ongeluk in zwembad De Reeshof. In november 2011 was een baby om het leven gekomen toen twee luidsprekers van het plafond op haar vielen.

De baby raakte door de val van de luidsprekers zeer ernstig gewond aan haar hoofd. De 27-jarige moeder van het 5 maanden oude meisje raakte zwaargewond. De ambtenaren en de gemeente Tilburg hebben niet genoeg gedaan om het ongeluk te voorkomen, meldt het Openbaar Ministerie.

"Ze hadden te maken met het onderhoud van het zwembad. Door wat ze hebben gedaan of juist niet hebben gedaan, kunnen ze volgens ons verantwoordelijk worden gehouden voor de dood van de baby", aldus een OM-woordvoerster.

De gemeente Tilburg is eigenaar en beheerder van zwembad. Op het incident staat een gevangenisstraf tot 2 jaar of een boete tot € 19.500,-. De gemeente Tilburg heeft begrip voor de aanklachten en erkend de verantwoordelijkheid.

Na het incident werd bekend dat de gemeente al in 2006 was gewaarschuwd over de luidspreker. In de jaren erna zou de inspectie ook diverse keren hebben herhaald dat de ophanging van de luidspreker in het zwembad niet deugde.

De baby van 5 maanden zat met haar moeder in het peuterbadje. Door roestvorming hebben de luidsprekers gevallen en haar geraakt.

Sleutelwoorden:

Gebrekkige producten

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)