- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Kamerlid wil openbaar register declaratieafspraken letselschade

12-02-2010

Er zou een openbaar register moeten komen waarin alle (betalings-)convenanten van verzekeraars met belangenbehartigers van letselslachtoffers worden opgenomen, met inhoud en al.

Dat vraagt Tweede Kamerlid Arda Gerkens (SP) aan minister Hirsch Ballin (Justitie). Zij haakt hiermee in op de uitzending van Tros Radar op 11 januari. Gerkens vraagt de bewindsman ook of hij de Consumentenautoriteit wil bewegen tot een onderzoek naar het verschijnsel 'dubbel declareren'.

De wijzen waarop belangenbehartigers van letselslachtoffers worden betaald, zijn een oude rot in het vak, Bert Pals, een doorn in het oog. Pals (77), tot in de jaren negentig het boegbeeld van de groep die nu nog zijn familienaam draagt, is strijdbaar als weleer. Dat komt doordat hij een medestander heeft gevonden in Jeroen Terlingen van Victory Advies.

"Elk systeem heeft z'n profiteurs, maar het gaat dan wel om een systeem dat in stand gehouden wordt door verzekeraars. Zij willen namelijk kunnen calculeren. Ze willen niet procederen en op een zo soepel mogelijke wijze schade regelen", aldus Pals.

PIV-staffel

Behalve met de aan de kaak gestelde convenanten tussen verzekeraars en de Pals Groep, zijn de twee ongelukkig met andere 'harmonieuze' betalingsregelingen. Tal van andere belangenbehartigers maken gebruik van soepele regelingen, zoals de zogeheten PIV-staffel. Laatstgenoemde betalingsregeling is weliswaar openbaar (iedereen kan er op internet bij), maar wordt in het algemeen niet gecommuniceerd met het letselslachtoffer.

Genoemde regelingen zijn zowel in het belang van verzekeraars als dat van belangenbehartigers, maar dienen niet de zaak van het

slachtoffer, meent het duo.

(bron: www.amweb.nl)

Sleutelwoorden:
declaratie-afspraken, dubbel declareren, letselslachtoffers de dupe, tros radar, verzekeraars, belangenbehartigers

Schade claims

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)