- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Ieren blijven hameren op succes letselschade-aanpak

12-02-2010

In Ierland zorgt het centrale bureau dat alle letselschades afhandelt niet alleen voor lagere kosten, ook de omvang van de schadeclaims neemt af. De in 2004 ingezette omslag lijkt louter winstpunten op te leveren.

Sinds 2004 moeten alle letselschadeclaims (behalve die door medische missers) worden ingediend bij een nationaal letselbureau. Dat heeft sindsdien 32.000 claims toegekend, waarmee in totaal &euro 730 mln is gemoeid.

Doel van het nationale letselbureau was en is om schades eerlijker, transparanter en sneller af te handelen. Die opzet lijkt grotendeels te slagen: claims worden vier keer zo snel afgehandeld, tegen veel lagere administratieve en juridische kosten. "Het model heeft direct en indirect voor &euro 300 mln aan kostenbesparingen opgeleverd", zo wordt geclaimd. Het bureau zelf wordt voornamelijk gefinancierd door bijdragen van de Ierse verzekeraars.

Vorig jaar zijn in Ierland ruim 8.600 letselschadeclaims afgehandeld, waarbij voor &euro 200 mln aan uitkeringen is gedaan. Het gemiddelde schadebedrag van ruim &euro 23.000,- is daarmee met 6% gedaald ten opzichte van 2008. In bijna 90% van de gevallen is een claim die door het Ierse letselbureau wordt afgehandeld niet hoger dan &euro 38.000,-. In 2009 was de kleinste uitkering &euro 1.000,- en de hoogste bijna &euro 500.000,-.

(bron: www.amweb.nl)

Sleutelwoorden:
letselschade aanpak ierland, letselschadeclaims

Schade claims

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)