- Letselschade Test -

Letselschade informatie, gratis schade claimen, betrouwbaar en snel
Letselschade Test

Doe de Letselschade Test en ontdek de hoogte van uw schadevergoeding

Heeft u een aanrijding gehad in het verkeer? Heeft u een ongeluk gehad op het werk? Bent u gebeten door een hond? Weet u niet zeker of u hiervoor een schadevergoeding kunt krijgen?

Met een aantal korte vragen kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden tot het gratis verhalen van uw opgelopen letselschade.

Nieuwsberichten

Terug naar Nieuwsberichten

Paus aangeklaagd door Nederlandse advocaat

30-09-2010

Stichting Mea Culpa, die meer dan 600 slachtoffers van seksueel misbruik binnen de katholieke kerk vertegenwoordigt, roept de paus ter verantwoording. Advocaat Bob van der Goen die de stichting bijstaat sleept het Vaticaan voor de rechter.

De advocaat acht de paus mede hoofdelijk aansprakelijk voor het leed dat duizenden is aangedaan en komt vandaag met een brief aan het Vaticaan: 'De kerk heeft een fout gemaakt, ze had onvoorwaardelijk moeten kiezen voor de kinderen en ze heeft de multinational, de kerk boven de kinderen gesteld. Dat is een historische fout' zegt van der Goen.

Van der Goen eist in zijn brief dat het Vaticaan miljarden opzij gaat leggen voor de claim: 'In totaal zullen er vele miljaren vergoed moeten worden'..... de kerk zal moeten betalen en desnoods in afgeslankte vorm verder moeten gaan." Van der Goen vergelijkt zijn nieuwe zaak met de claims die destijds tegen de tabaksindustrie hebben gelopen en noemt het de grootste claim ooit gedaan in Europa.

Van der Goen heeft deze week al een succes geboekt voor zijn 47 clienten die in de jaren misbruikt zijn in internaat St Maria ter Engelen in de wijk Bleijerheide in Kerkrade. Hier werden jongens stelselmatig misbruikt door paters van de Fransiscaner Orde. In een brief bekent de Duitse tak van de Fransiscaner monniken verantwoordelijkheid en geeft aan te willen onderhandelen over schadevergoeding. Dit zal dan de eerste schadevergoeding zijn die op het Europese vasteland wordt toegekend.

(bron: eenvandaag)

Sleutelwoorden:
pater, slachtoffers, rechter, advocaat. aansprakelijkheid, schadevergoeding, hoofdelijk aansprakelijk, seksueel misbruik

Mishandeling - misdrijven

Regelmatig gebeuren er ongevallen in Nederland, waarbij iemand aansprakelijk gesteld kan worden. Maar veel mensen weten niet hoe ze het ongeval kunnen claimen, of hij zij een financiele vergoeding kunnen krijgen voor de opgelopen autoschade of letselschade. Komt u in aanmerking voor gratis schadevergoeding, doe de letselschade test op letselschadetest.nl

Letselschade Test

AansprakelijkheidSchadeArbeidsongeschiktheidOverigUitslag

Aansprakelijkheid

In dit onderdeel kijken we naar de situatie van het ongeval en in hoeverre er een aansprakelijke tegenpartij bestaat op wie de schade verhaald kan worden.

Wat is de aard van uw ongeval?

(15992 letselschade slachtoffers hebben deze test gedaan)